Babayiğit Mühendislik
Kalıp Tasarımı ve Üretimi
Kalıp tasarımı ve üretimi konusunda tecrübeli ekibimiz, uzman teknik kadrosu ve gelişmiş üretim parkuruyla hizmet vermektedir. Müşterilerinin ürün taleplerine ilişkin olarak detaylı analizin yapılmasının ve ürüne ait 3B geometrisinin oluşturulmasının ardından, taahhüt edilen süre içerisinde kalıbı kullanıma hazır hale getirmektedir.
Kalıp Üretim Süreci
Kalıp üretim sürecini, parçanın modellenmesi, kalıbın tasarlanması, kalıp detay tasarımının yapılması, kalıp üretimi ve kalıbın onayı gibi bölümlere ayırabiliriz. “Kalıp tasarımı nasıl yapılır?” sorusuna verebileceğimiz en güzel cevap ise bu aşamaların eksiksiz ve kusursuz olarak tamamlanmasıdır diyebiliriz. Kalıp ürün tasarımında her bir aşamada bilgisayar destekli çizim programlarından yararlanılır, adım adım simülasyon yapılır ve olası hatalara erken müdahalede bulunularak en az hata ile üretim sürecine dahil edilmesi planlanır.
Kalıp Tasarımı
Kalıp tasarımı nedir? Kalıp tasarımı, kalıpların boyutlandırılması ve konumu, kesme kenarlarının boyutlandırılması, hassasiyetinin belirlenmesi, soğutma tekniklerinin belirlenmesi gibi üretim süreci öncesi yapılan ve nihai üretim proseslerinin belirlenmesine imkan veren çalışmalar bütünüdür. Firmamızdan talep edilen kalıplara ilişkin olarak tüm bu detaylar, kalıp tasarımı aşamasında belirlenir ve sonraki aşama olan kalıp detay tasarımının yapılması aşamasına geçilir.Ürün kalıp tasarımında müşteriden, ürüne ait 3d-2d dataların alınması ve yıllık adet bilgileri gibi detayların belirlenmesini müteakip üretimi gerçekleştirilecek olan ürüne ait fonksiyonel ve kritik bölgelerin belirlenmesi konusunda mutabakata varılır. Ayrıca ürünlerin teknik resim toleranslarına ilişkin analizler yapılır.
Kalıp Üretimi
Yukarıda belirttiğimiz ürün ve kalıp tasarımı sürecini takiben kalıp üretim dosyası oluşturulur ve üretim sorumlusuna devredilir. Gelişmiş üretim parkuru ve yüksek teknolojili CNC tezgahları kullanılarak kalıba ait tüm alt parçaların imalatı gerçekleştirilir. Tüm bu süreç, alanının en iyi profesyonelleriyle yürütülür. Kalpların alt bölümünü ilgilendiren montajlar meydana getirilir. Kalıplara alıştırma işlemi uygulanır. Ayrıca bazı parçalara ısıl işlem uygulanır.Kalıp üretimi aşamasında, harici tüm işlemler gerçekleştirilir. Bu evrede kalıpların erkek ve dişi tarafları bir araya getirilerek genel bir değerlendirme ve gözden geçirme yapılır. Son olarak kalıplar kapatılır. Su ve hidrolik bağlantıları da gerçekleştirilerek kontroller yapılır. Ayrıca kalıbın tanımlanması için kalıba etiketleme yapılır. Parça üretiminin daha güvenli hale gelmesini sağlayan kalıp kilitleri de kalıba monte edilir ve ilk numune için tüm kalıp sistemi kullanıma hazır hale getirilir.